Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Nejkrásnější řeky Evropy 4. část: Soča

Když píšeme o nejkrásnějších řekách Evropy, určitě nemůžeme zapomenout na slovinskou Soču, která patří u zkušených vodáků mezi nejoblíbenější. Obklopuje ji tisíce přírodních krás – 100 metrů vysoký vodopád Boka, vodopád Kozjak, který padá do smaragdového jezírka v otevřené jeskyni, dočkáš se výhledu na horu Triglav a provázet tě budou skalní soutěsky a divoká příroda kolem.

Soča: Smaragdová řeka plná dobrodružství

Prvních deset kilometrů Soči se řeka pohybuje na obtížnosti WW II–IV. Až po Velika Korita je řeka nesjízdná kvůli všudypřítomným balvanům a stromům a platí tu vyloženě zákaz sjezdu, protože úsek patří do Triglavského národního parku. 

Ve Velkych Koritech je první úsek, na kterém můžeš nasednout. A využívá se hojně, protože začátek plavby je příjemná WW I–III, a navíc je kolem nádherná příroda, ideální ke kochání a k posílení nadšení z nadcházející plavby. Obtížnost se zvedá s přítokem Lepenjica a hned po necelých třech kilometrech tě čeká první výraznější peřej Bunkerji s obtížností III. Skvělým orientačním bodem je visutá lávka – jakmile ji spatříš, můžeš zpomalit nebo zastavit, peřej si prohlédnout a připravit se na ni. 

Úsek za Bunkejri pokračuje další čtyři kilometry až po soutok s Koritnicou a houpe se na obtížnosti WW II–III. Zhruba v polovině narazíš na soutěsku Zmuklica, u které můžeš vysednout a načerpat síly, nebo se prostě jen kochat krásami kolem. Hned za Zmuklicou je pár úseků, které budou potřebovat tvou pozornost a sílu, ale pak už se řeka rozšíří a uklidní na příjemnou obtížnost WW II a pokračuje tak s menšími výkyvy až k silničnímu mostu Čezsoča.

Img 2317

Ten je dalším skvělým místem, kde můžeš nasednout. Stejně tak jako Velka Korita nabídne úžasné výhledy do okolních hor včetně Triglavu (ten si u nás můžeš užít i víc zblízka) a vodopádu Boka. Voda pokračuje klidným tempem dalších 8 km v obtížnosti WW I–II ideální pro začátečníky nebo rodiny. Další úsek začíná u Srpenice, kde doporučujeme zase začátečníky a rodiny a děti vysadit, protože se Soča postupně dostane až do obtížnosti WW II–III. Nicméně ti, co už si jsou na vodě jistější, si užijí hravé řeky a od Srpenice 2 už můžeš ukázat, co v sobě máš, protože dalších 10 km ti dá pořádně zabrat. Voda je ale naštěstí pro znalé dostatečně čitelná a umožní ti se vyřádit až k mostu Kobarid.

Narazíš i na Trnovo, které kdysi sloužilo k závodům ve sjezdu na divoké řece. Obtížnost se pohybuje kolem WW IV a určitě to vem raději pěšky, pokud si dostatečně nevěříš. Neplatí to jen na samotnou slalomovou trať ale i na dalších několik kilometrů až po Otonu. Celý úsek je nepřehledný a najdeš tam nespočet sifonů. Nepodceň to a nepouštěj se do něj, pokud nemáš těžkou vodu opravdu v malíku. Nic těžšího už na Soči nenajdeš. 

Ačkoliv v Otoně spousta vodáků končí díky blízkému parkovišti, je to škoda. Soča dál pokračuje v obtížnosti WW II–IV a postupně klesá, až se na závěr opět zklidní až do WW I–II. Od mostu Kobarid až do Tolminu je dokonce zase super i pro začátečníky a rodiny na pohodovou plavbu plnou krásné okolní přírody. 

Právě od mostu Kobarid začínáme první den cesty při objevování krás Soči. Klidná a krásná část je skvělá pro seznámení se s řekou a natrénování nájezdů a výjezdů z proudu. Další den už si užijeme 13 km dlouhý úsek až do Srpenici, odvážlivci si sjedou obtížnější úsek až po Trnovo I. Zní to lákavě? Přidej se!

Podmínky sjezdu

Soča je opravdu nespoutaná řeka, a stejně tak i její okolí. Na celé její délce proto najdeš několik omezení, které musíš dodržovat. Jinak si kromě neúcty koleduješ taky o vysokou pokutu – kontroly bývají poměrně časté. Na řeku můžeš pouze v časovém rozmezí 9–18 hodin v období od 15.3.–31.10. od nástupního místa Velika Korita, výš nemůžeš. Další zákaz na tebe čeká na středním úseku mezi Trnovo II–Otona. 

Na sjezd si nejprve dopředu zakoupíš elektronickou vstupenku, bez ní nevyjížděj. Kromě vstupenky se platí i parkovné, ale pokud si dáš za okno auta účet od koupené vstupenky, parkuješ zdarma. Za vstupenku na raft zaplatíš výrazně víc než za kajak a obecně jsou rafty a větší plavidla na Soči upozaďovány. Loď, která je pro více než 3 lidi potřebuje certifikovaného průvodce. Stejně tak potřebuješ průvodce, pokud se chystáš vyjet s přáteli ve skupině menších lodí. Důvod už určitě chápeš – Soča je sice nádherná, ale často divoká a nepředvídatelná.