Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Jaké kurzy se hodí pro začátečníky?

Chceš se vydat na cestu adrenalinu a dobrodružství, ale nevíš kudy? Podívej se na naše doporučení na kurzy, které jsou nejlepší pro začátečníky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nového a vzrušujícího. 

Skalni Lezeni 2

Lezení. Všude!

Stabilita, trpělivost, vytrvalost, odvaha a soustředění. Nezáleží na tom, jestli zvolíš skalní lezení nebo lezení na umělé stěně, základ je podobný. Pokud jsi úplný nováček, lepší volbou může být umělá stěna. Je skvěle zabezpečená a dostupná i ve městě, takže nemusíš cestovat daleko na vyzkoušení. Skalní lezení sice může být větší výzva, ale s profíkem po ruce a správným vybavením (obojí pro tebe v našem kurzu máme) je lezení v přírodě nezapomenutelným zážitkem. 

Via Ferrata 4

Viva la ferrata

Taky sis jako dítě rád tvořil dobrodružnou cestu po podlaze, protože země byla láva? Ferrata je jako taková cesta pro dospělé. V (obvykle) horském terénu najdeš různá železná lana, žebříky, kotvy a podobné vychytávky, které tě pomůžou bezpečně projít cestu v jinak neprostupném terénu nebo na skalním masivu. I když se to může zdát jako činnost pro zkušené horolezce, je to skvělá příležitost pro nadšence-začátečníky. Ferraty jsou dobře zabezpečené, můžeš si vybrat jejich obtížnost, začít zlehka, a navíc si užiješ úžasný výhled do okolní krajiny. 

Kiting 49

Kiting

Kiting je skvělý pro adrenalinové začátečníky díky tomu, že se dá naučit poměrně rychle. S pomocí profesionálního instruktora a kvalitního vybavení se na kite naučíš už během několika hodin, ovládání je vcelku snadné. Neznamená to ale zábavu jen na jedno odpoledne. S postupem času a zkušeností se naučíš nové a náročnější techniky, které můžeš zlepšovat. V případě vodního kitingu tě určitě potěší i fakt, že padáš (relativně) do měkkého. Dalším důvodem může být i samotné prostředí. Jen si představ slunečný den strávený u vody. 

Sjezd Ek

Vzhůru na vodácký kurz

Stačí skvělá parta, pečlivě vybraná trasa a zkušený instruktor a užiješ si sjezd na řece i jako nezkušený vodák. A můžeme zaručit, že se na vodu nevydáš naposled. Je to nezapomenutelná zkušenost a rozhodně si ji budeš chtít zopakovat. Zamakáš si, strávíš čas v přírodě, užiješ si krásy okolní krajiny a při peřejích ti ztuhne krev v žilách. Nejen proto je to skvělá příležitost vstoupit do světa vodních a adrenalinových sportů.

Kurz Preziti 8

Kurz přežití

Na kurzu přežití se naučíš základní dovednosti, které ti pomohou přežít v přírodě. Zjistíš, jak najít vodu a jídlo, jak si zajistit oheň, neztratit se v terénu nebo si postavit přístřešek. Všechno od úplných začátků a pod vedením profíka, takže to kurz přežití dáváme jednoznačně jako další položku do seznamu zážitků, které zvládneš i jako začátečník. Díky kurzu se naučíš vypořádat s nečekanými situacemi. A minimálně si užiješ bezva den v přírodě.

Mohlo by se ti také líbit...
Zavolejte nám!