Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Nejoblíbenější spot pro kitesurfing? Sicílie!

Sicílie je pro kitesurfing to nejlepší místo, kde začít. Obrovská laguna s teplou mělkou vodou, skvělé místní jídlo, kultura, památky, vítr do plachet a skvělá nálada. Vážně si nedokážeme představit lepší zahájení letošní sezony. Přečti si důvody, proč by tvoje další (kitesurfingová) dovolená bude zrovna na Sicílii!


Lo Stagnone

Západ Sicílie – Lo Stagnone, Marsala – je jedním z nejoblíbenějších kite spotů v Evropě. Moc se tomu nedivíme, v létě se pravděpodobnost větrných dní neustále pohybuje kolem 80 % a na podzim a na jaře klesá jen málo. Samotné laguny jsou pro kiting ideální: velká vodní plocha, teplá voda, klidná hladina. Když k tomu připočtete další výhody, najít další takový spot je opravdu vzácnost.

Díky přímým spojům se můžeš dostat do teplých vod laguny rychleji než z Prahy do Brna během špičky. Přímé lety jsou z každého většího města, což ze Sicílie dělá ideální místo pro krátkou dovolenou nebo prodloužený víkend. A že má co nabídnout.


Vítr do plachet

Na Sicílii je jediná sezona. Celoroční. Vítr tu fouká po celý rok, od 11 hodin až do západu slunce, a každý den ti předpověď zahlásí vítr s více než 80% pravděpodobností. Od začátku června až do konce září to máš navíc s teplotním bonusem. Mělká voda se snadno ohřeje, vítr zteplá a ty si můžeš užívat snad ty nejlepší podmínky pro kitesurfing. V zimě to tu rozhodně taky stojí za to, jen si nezapomeň přibalit neopren. Zní to jak z katalogu, co?

Tak jako správný Horsti přibalíme jeden bonus. Vítr tu nefouká jediným směrem. Díky rozmanitým směrům si vždy najdeš novou výzvu a nová místa. Najdeš tu místa, kde si užiješ downwindy i mírné mořské vlny. Vždy tě tohle místo něčím překvapí.

Laguna je v tomto místě obrovská. I kdyby všechny místní kite školy vypustili najednou své svěřence, stačí pár minut a najdeš si svoje klidné místo, kde budeš jen ty, kite, vítr a nádherná voda.

V kombinaci s těmahle podmínkama a s profíkem po ruce už nemůže být kitesurfing jednodušší. Většina lidí tady začne jezdit během několika hodin a osamostatní se už během prvního dne.

Místní kultura tě okouzlí

Ale kitesurfing na Sicílii není lákavý jen kvůli tomu. Když se náhodou objeví bezvětří nebo si budeš chtít odpočinout od života na vlnách, rozhodně máš co prozkoumávat. Tenhle jedinečný ostrov s nevídanou historií inspiruje i ve dnech bezvětří. Vzhledem k tomu, že Marsala je jako kitespot oblíbená, s největší pravděpodobností potkáš stejně smýšlející nové přátele.

Italové jsou na své jídlo hodně pyšní a mají k tomu důvod. Na Sicílii obzvlášť, ta je díky jídlu a vínu oblíbenou destinací i pro samotné Italy. A když se náhodou ji vydáš objevovat s námi (mrk mrk), budeš to mít i s grilovačkou čerstvých mořských potvor.


Ideální pro začátečníky i rodiny

Už jsme zmínili úžasnou, rozlehlou, mělkou a teplou lagunu? Jen pro jistotu. Protože tohle místo si vážně zaslouží vyzdvihnout – ideální kousek světa nejen pro pokročilé, ale hlavně pro začátečníky. Učení je tu extra snadné a s profíkem za zádech obzvlášť. Draka zvedneš během chvíle, a i případný pád máš do měkkého.

Přesvědčili jsme tě? Připoj se k nám a užij si kitesurfing v perfektních podmínkách a s podporou profesionálních instruktorů. Začátečníky vše naučí, zkušeným vyladí techniku. Mrkni se na naši kitedovolenou na Sicílii, nebudeš litovat.

Mohlo by se ti také líbit...
Zavolejte nám!