Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Všechny důvody, proč musíš zkusit firewalking

Při firewalkingu se naučíš pracovat se svými strachy, myslí a překonáš své hranice. Je za tím šamanismus, kouzlo nebo drogy? Odpověď je jednodušší – jsi za tím ty. Tréninkem se dostaneš do takového stavu mysli, že už pro tebe nic nebude problém. Ani žhavé uhlíky, ani stres v práci.


Firewalking jako přechodový rituál

Firewalking není jen cvičení o překonání fyziky. Chůze po žhavých uhlících je symbolický zážitek, který ti dodá odvahu přijmout jakoukoliv výzvu. Koneckonců, když už zvládneš projít ohněm, máš pocit, že zvládneš úplně cokoliv.

Spoustě lidem, kteří si firewalkingem (doslova) prošli, se vrátila jistota a sebevědomí, které si pak přenášeli do dalších oblastí života. I když každý stojí na jiném bodu svojí cesty, všichni uvádějí méně stresu a úzkosti. Našli svou vnitřní sílu řešit to, co je brzdí v kariéře, zdraví nebo ve vztazích.

Není jen o samotném ohni – spíš o tom, který potřebuješ najít v sobě. Pak ho dokážeš aplikovat na jakoukoliv stránku svého života. Žádný cíl pro tebe nebude moc vzdálený. Chceš mít zdravý vztah, zvýšit sebevědomí, změnit kariéru, osvojit si zdravé návyky, dosáhnout finanční svobody, … Ať si přeješ cokoliv, první krok je vždycky stejný – musíš najít dostatek síly v sobě. A právě firewalking je ideální první krok. Rovnou do ohně.

Firewalking 14

Fyzika za firewalkingem?

Moderní historie firewalkingu je bezpochyby spojená se jmény Tolly Burkan a Anthony Robbins. Učitel i jeho žák se velkou měrou zapsali o rozšíření firewalkingu do celého světa. A oba pomáhají fyzikům rozluštit „záhadu“ firewalkingu. A věříme, že si to docela užívají.

Tolly Burkan s oblibou zmiňuje historku, kdy jejich firewalking centrum navštívil fyzik Bernard Leikind, aby ilustroval teorii vodivosti – uhlí je špatným vodičem tepla, proto se člověk nepopálí. Jako důkaz mu sloužil steak, se kterým se nejprve prošel po uhlících a následně po rozpáleném grilu. Kov jako výborný vodič samozřejmě maso opekl, na uhlících by do „well done“ nějakou tu chvíli potřebovalo.

Bernie to bral to jako dostatečný důkaz toho, že stav mysli nemá s chozením po žhavém uhlí nic společného. Tollyho učenci reagovali stylem „hold my beer“ a prošli se i po grilu, který byl rozžhavený tak, že jejich váha ohýbala změklý kov – a bez popálenin. Od té doby už jim na vyvrácení teorie vodivosti stačí ukázat na gril s otisky nohou.

Lidské tělo, které je krátkodobě vystavené 600 °C utrpí popáleniny třetího stupně a z kůže zbyde jenom škvarek. Přesto jsou zaznamenané procházky po uhlí, které mělo více než dvojnásobnou teplotu. Tělo je neuvěřitelně silný nástroj a když ho propojíš s myslí, zvládne toho hodně.

„Neříkám, že až odtud odejdete, nebudete už nikdy cítit strach. Tvrdím, že strach vás už nezastaví. Získáte nástroj, který vám umožní prožít strach a projít přímo skrze něj.“ Anthony Robbins

Studie k firewalkingu

Chůze po žhavém uhlí ukazuje, že náš vnější svět je neustále ovlivňovaný tím vnitřním. Nehraje roli to, jakou strukturu má kůže na chodidlech, jak jdeš rychle, jak žhavé jsou uhlíky nebo cokoliv dalšího. Úspěch nebo neúspěch ivozáleží na tom, jaké procesy probíhají uvnitř tebe.

Jak napsal psycholog Ronald J. Pekala, jde o změnu pozornosti, ne o změnu vědomí. Sám provedl výzkum se 71 lidmi bez předchozích zkušeností s firewalkingem. Během šesti hodinách intenzivního tréninku učil svěřence se koncentrovat na jediný obraz – měkký studený mech. Nikdo z nich neměl problémy přejít čtyřmetrový pás žhavého uhlí.

Na jeho výzkum navázaly Justine A. Hillig a Jean Holroyd. Ti zkoumali prožívání 23 účastníků přechodu přes žhavé uhlí. Výsledek byl stejný. Soustředili se na jeden svůj problém a přechod zvládli. A přesně tohle naučí firewalking přenést i do ostatních oblastí života.


Závěr

Všechny limity ve svém životě máš pod kontrolou a můžeš je transformovat. Oheň se stane pouhou metaforou. Posuneš své limity a ze zdroje, který se zdá plný strachu a nebezpečí, se stane nástroj, který ti pomůže najít svou sílu a celistvost. Stačí vykročit a my ti k tomu dáme super příležitost.

Uprostřed přírody jsme pro tebe přichystali zážitek, na který nezapomeneš. Čeká tě transformační víkend s firewalkingem, meditacemi, rappé medicínou a dalšími prožitky, které se pro tebe stanou prostředkem k poznání sebe sama. Prostředkem k naplněnějšímu životu, kterému nebrání tvé strachy a přesvědčení. Jdeš do toho s náma?

Mohlo by se ti také líbit...
Zavolejte nám!