Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Pilotem na zkoušku – povznes se nad problémy světa

Sedni si za knipl vrtulníku nebo letadla a staň se na chvíli pilotem. Jaké to je, když ti narostou křídla a otevřou se ti nekonečné obzory? Vyzkoušej si to na vlastní kůži.

Motivem může být cokoliv. Chceš se kouknout na svět z ptačí perspektivy. Chceš si zkusit, jestli ti pilotování jde. Chceš si pořídit pilotní licenci. Nebo chceš prostě jenom zjistit, jestli na to máš koule. V každém případě se ti naskytnou neskutečné výhledy a pohled z výšky na svět tě naučí pokoře a disciplíně. A samozřejmě ti vlije spoustu adrenalinu do žil.

Co tě při pilotování na zkoušku čeká?

Instruktor ti je vždycky nepostradatelným parťákem. Projdeš si s ním předletovou přípravu, natrénuješ let na simulátoru, projdeš si s ním předletové podmínky, prohlídku letadla a zkontroluješ počasí. Přesně tak, jak se sluší a patří na zodpovědného pilota. Jen teda se samotným vzlétáním a přistáváním ti pomůže, ať nemusíš řešit krizovou situaci hned při prvním letu.

Pilotem Letadla 10

Cessnou necessnou, velkým simulátorem

A jaký turbostroj tě to vlastně čeká? Poletíš s letadlem CESSNA 172. Je to miláček, oblíbený a snad nejpoužívanější letoun na vyhlídkové, pozorovací a fotografické lety. Důvod je jednoduchý – fakt z něj vidíš celý svět a jako (co)pilot obzvlášť. Snadno se pilotuje, má jednoduchou konstrukci a v bezpečnosti letu se drží těžce nad průměrem. Cessna se prostě právem stala jedním z nejúspěšnějších letadel v historii.

Co se týče vrtulníku, čeká tě GUIMBAL CABRI G2. Pokud tě to zajímá, pohání ho desítky let ověřený a spolehlivý motor Lycoming O-360 o výkonu 180 koňských sil. Výkon je přes hlavní převodovku přenášen na trojlistý rotorový systém. Tento výkon dává Cabri cestovní rychlost v přímé trajektorii okolo 180 km/h a doletem přes 600 km. Jestli ne, tak jen věz, že boží.

Rozhodně doporučujeme si zkusit pilotáž i se simulátorem. Simulátory letadla ani vrtulníku nejsou žádná hračka, kterou máš doma připojenou k počítači. Jde o taktické simulátory s virtuální realitou, které se využívají pro výcvik nových pilotů. Bere v potaz reálný pohyb stroje, jeho vibrace, vše se naučíš na autentickém ovládání a leteckých přístrojů.

Jak se připravit?

Představ si, jako bys chtěl řídit auto. Podobně se obleč, Cessna není žádný historický kus a v klidu můžeme větrat i zapnout topení. V létě si vystačíš s trikem, v zimě přiber mikinu. Fotit, natáčet a jinak zaznamenávat svůj zážitek není problém, aspoň se pak o něj můžeš podělit s rodinou a přáteli nebo si ho znova a znova připomínat. Klidně si své osoby blízké můžeš vzít s sebou na palubu, jen nám to zavčas při přihlašování na zážitek řekni.

Nic dalšího potřeba není. Všechny náklady včetně pojištění nebo paliva už jsou v ceně. Vezmi si jen vodu a koule do hrsti, a můžeš se s náma vydat do oblak!

Mohlo by se ti také líbit...
Zavolejte nám!