Prozkoumal jsi všechno?

Už jsi četl náš blog?

Buď v obraze!

Měj pravidelné fresh info o akcích, kurzech, slevách, soutěžích, článcích a mnohem víc.

Souhlasím se zpracováním údajů pro účely unikátních e-mailů a novinek XA.

Náš nejžhavější zážitek

Xtreme blog

Kurz přežití: Zkušenosti z přírody si přeneseš i do civilizovaného světa

Situace, při kterých potřebuješ vědět, kde si obstarat jídlo a vodu a jak přežít uprostřed nekonečného lesa, obvykle přicházejí bez varování. Buď na ně připraven a nebudeš mít pochyby o tom, jak rychle reagovat na kteroukoli z nich.


Kdo přežije?

Změny a krizové situace mohou přijít naráz, ze dne na den. Zažili jsme to v posledních letech víckrát, než by si kdokoliv z nás přál, a nikdo nemá ponětí, kdy přijde další. Kurz přežití tě připraví (téměř) na vše. Rozdělávání ohně v přírodě je hračka. Nezbláznit se z nečekané situace a umět si poradit i v neznámém prostředí, to už dokáže být oříšek.

Kurz přežití není jen o tom, že už budeš vědět, kde (ne)stavět přístřeší a jak si sehnat vodu uprostřed ničeho. Je taky o tom, že neztratíš chladnou hlavu tehdy, kdy to bude nejvíc potřeba. Můžeš přečíst nespočet knih a dívat se na kolik videí chceš, ale dokud se nedostaneš do terénu a neodzkoušíš si vše na vlastní kůži, může tě kolíbat jen falešný pocit jistoty, že víš, co v krizi dělat. Protože sledovat YouTube v pohodlí obýváku a dostat se doprostřed ničeho, kdy budeš odkázaný jen sám na sebe – to je nebetyčný rozdíl.

Kurz Preziti 3

Praxi nic nenahradí

Výhoda v kurzu přežití je jednoznačná – máš k sobě zkušeného instruktora, který tě podpoří, podělí se o své zkušenosti a znalosti a dá ti zpětnou vazbu. I když budeš uprostřed divočiny v českých lesích, na prvním místě je pro nás bezpečnost, takže se nedostaneš do situací, které by ohrožovaly tvůj život.

Naučíme tě, jak si poradit v každé situaci a jak vidět přírodu jinak. Protože vše, co potřebuješ k přežití, už tam venku je, jen tě naučíme se dívat a využívat. Naučíš se orientovat se v neznámém terénu, zjistíš, jak najít a upravit vodu, jak nocovat v divočině a pro případ nouze si i postavit různé druhy přístřešků. Naučíme tě, kde získat jídlo, jak se postarat o první pomoc a jak si případnou pomoc uprostřed divočiny sehnat.

Tolik z praktických zkušeností, které během denního či víkendového kurzu přežití získáš. Jak jsme ale zmínili na začátku – mnohem důležitější je jistota, že v případě problémů, přírodní katastrofy nebo třeba ztracení v lese už budeš vědět, jak si pomoct.

Nejde o to, jestli budete dovednosti pro přežití v přírodě potřebovat. Ale kdy.

Zavolejte nám!